Εφαρμογή

Εφαρμογή

Created by potrace 1.10, written by Peter Selinger 2001-2011

Αφού πλέον έχει επιβεβαιωθεί η απώλεια της ακοής το παιδί θα πρέπει να φορέσει άμεσα δύο βέβαια ακουστικά βαρηκοΐας ΒΤΕ.

Πρώτα ο ακοοπροσθετιστής θα πάρει αποτυπώματα για να φτιάξει τα εκμαγεία. Ο χρόνος είναι περίπου 5 λεπτά και η διαδικασία δεν είναι επώδυνη. Έπειτα από λίγες ημέρες τα αποτυπώματα θα είναι έτοιμα. Ο ακοοπροσθετιστής τα εφαρμόζει στο παιδάκι. Από εδώ και πέρα είναι πολύ σημαντικό για το παιδάκι και μάλιστα περισσότερο από τους ενήλικες το τι ακουστικό θα επιλεγεί κι αυτό γιατί η περαιτέρω ανάπτυξη του παιδιού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του ακουστικού.

Πιθανό να χρειαστεί να δοκιμάσει και δύο ζεύγη ακουστικών. Επίσης είναι σημαντικό να προσδιοριστεί η ακριβής έξοδος των ακουστικών και να μετρηθεί. Βέβαια είναι απολύτως φυσιολογικό ,ότι ακόμη και με ήπια η μέτρια απώλεια ακοής ,το παιδί μπορεί να χρειαστεί μερικές ημέρες προσαρμογής . Ο καινούργιος ήχος που θα ακούσει ίσως να είναι ενοχλητικός. Εάν βγάλει τα ακουστικά μην αντιδράτε απότομα. Πρέπει να το αφήσουμε για ένα διάστημα να τα περιεργαστεί να τα εξερευνήσει. Η διαδικασία τοποθέτησης του ακουστικού θα πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινής ρουτίνας και όχι κάποια ξεχωριστή διαδικασία.