Φροντίδα των ακουστικών

Φροντίδα των ακουστικών

Created by potrace 1.10, written by Peter Selinger 2001-2011

Αποφεύγοντας την υγρασία

Το πιο σημαντικό για ένα ακουστικό βαρηκοΐας είναι ότι δεν πρέπει να το βρέξουμε. Όπως κάθε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή έτσι και το ακουστικό μπορεί να καταστραφεί από την υγρασία. Με μια εξαίρεση: το Αquaris της SIEMENS όπου δεν είναι μόνο ανθεκτικό στο νερό αλλά μπορείτε να βουτήξετε στο 1 μέτρο βάθος με το ακουστικό.

Δεδομένο ότι το όργανο της ακοής μας ιδρώνει, δεν μπορούμε να αποφύγουμε την υγρασία εντελώς. Επίσης ποτέ δε ξέρεις πότε θα βρέξει. Για να αποφύγουμε λοιπόν κάποια βλάβη στα ακουστικά μας καλό θα είναι να ζητήσετε από τον ακοοπροσθετιστή σας να σας δώσει κάτι γι’ αυτό. Υπάρχουν ηλεκτρικοί αφυγραντήρες, κάψουλες αφύγρανσης, μαντηλάκια καθαρισμού κ λ π. Συνιστούμε να κρατάτε τα ακουστικά σε δοχείο αφύγρανσης ή ηλεκτρικό αφυγραντήρα και να τα τοποθετείτε μέσα σε αυτά πριν πάτε για ύπνο. Θα πρέπει να ανοίξετε την μπαταριοθήκη ώστε η υγρασία να φύγει πιο γρήγορα. Εάν χρησιμοποιείτε επαναφορτιζόμενα ακουστικά το echarger κάνει και την αφύγρανση. Μπορείτε απλά να βάλετε τα ακουστικά σας στο echarger και αυτό να κάνει τα υπόλοιπα. Εξωτερικά τα ακουστικά μπορείτε να τα καθαρίσετε με ένα μαντιλάκι καθαρισμού.

Για τα εκμαγεία υπάρχουν ειδικά καθαριστικά όπως οι κάψουλες καθαρισμού. Τοποθετείτε σε νερό μια κάψουλα καθαρισμού μαζί και το εκμαγείο και το αφήνετε για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια το ξεπλένετε καλά με νερό και το στεγνώνετε με μια πετσέτα. Το σωληνάκι το φυσάτε με ένα φυσητήρα. Έτσι τo εκμαγείο μπορείτε να το τοποθετήσετε στο ακουστικό σας. Αυτό μπορείτε να το επαναλάβετε κάθε εβδομάδα.