Ενθάρρυνση

Ενθάρρυνση

Created by potrace 1.10, written by Peter Selinger 2001-2011

Όταν δείχνεις ένα ακουστικό βαρηκοΐας σ’ ένα παιδί για πρώτη φορά, μπορεί να μην είναι και ότι το καλύτερο. Υπάρχουν παιδιά που δέχονται τα ακουστικά τους εύκολα και άλλα δεν μπορούν. Παρακάτω θα παραθέσω κάποιες προτάσεις που ίσως σας βοηθήσουν. Καθιερώνετε τη χρήση των ακουστικών μέρος του ντυσίματος. Αυτό για να βοηθήσει τα παιδιά να συνηθίσουν να φορούν τα ακουστικά.

Φορέστε τα ακουστικά, όταν το παιδί ξυπνήσει και τα αφαιρείτε λίγο πριν πάει για ύπνο. Πάρτε ένα ψεύτικο ακουστικό βαρηκοΐας και φορέστε το. Έτσι του δείχνετε πως φαίνεται. Επαινέστε το παιδί σας όταν τα φοράει. Κάντε το μια ξεχωριστή μέρα. Όταν το παιδί σας φορέσει για πρώτη φορά ακουστικό κάντε κάτι ιδιαίτερο. (ίσως σε κάποιο πάρκο να παίξει). Μη δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα ακουστικά παρά στα παιχνίδια.

Την ώρα που του φοράτε τα ακουστικά αφήστε το να παίξει με το αγαπημένο του παιχνίδι. Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει το αγαπημένο του χρώμα για τα ακουστικά ή αν θέλει να τοποθετήσει αυτοκόλλητα πάνω σ’ αυτά για να τα διακοσμήσει. Πάρτε μια κρέμα λίπανσης για τα εκμαγεία. Αυτή βοηθάει να μπαίνει πιο εύκολα το εκμαγείο στο αυτάκι του. Ρωτήστε τον ακοοπροσθετιστή σας.

Στην αρχή φορέστε τα του λίγες ώρες και κάθε μέρα αυξήστε το χρόνο αυτό. Θα πρέπει να μάθει να ακούει μόνο με τα ακουστικά. Εάν το παιδί σας λέει ότι δε τα θέλει και τα βγάζει, εσείς μείνετε ψύχραιμοι και τοποθετήστε τα του ευγενικά πάλι. Εάν πάλι τα τραβήξει και τα βγάλει αφήστε το λίγο, περιμένετε και έπειτα προσπαθήστε πάλι. Επιβραβεύστε το. Τα παιδιά αγαπούν τους επαίνους. Διαπραγματευτείτε τα. Φτιάξτε ένα διάγραμμα όπου θα λέει πόσες ώρες τα φοράει την ημέρα και όταν οι ώρες αυτές αυξάνονται επιβραβεύστε το με κάτι. Εαν επιμένει να τα βγάζει ή παραπονείται για την ένταση ή το ενοχλεί το εκμαγείο, ελέγξτε αν το αυτί του είναι κόκκινο. Υπάρχουν κάποια σημάδια ότι το εκμαγείο το ενοχλεί. Μήπως το εκμαγείο είναι πολύ σφιχτό; Επικοινωνήστε με τον ακοοπροσθετιστή σας.